Presentatie - Reisverslag uit York, Verenigd Koninkrijk van Marjolijn Mourik - WaarBenJij.nu Presentatie - Reisverslag uit York, Verenigd Koninkrijk van Marjolijn Mourik - WaarBenJij.nu

Presentatie

Door: Marjolijn

Blijf op de hoogte en volg Marjolijn

06 Maart 2006 | Verenigd Koninkrijk, York

Donderdag had ik mijn presentatie in de Minster. Woensdag was ik met Judith en Erik gaan kijken waar de tomben precies stonden en ik ben nog tot diep in de nacht bezig geweest met het in elkaar zetten van m’n presentatie. Het viel ontzettend mee met de zenuwen, wat me wel verbaasde. Maar op het moment dat we bij de eerste tombe aankwamen en ik ineens besefte dat iedereen echt zou gaan luisteren naar wat ik zou gaan vertellen, werd ik toch wel zenuwachtig. Over het algemeen ging het best oké, maar niet zo goed als ik had gehoopt. Maar ja, presentaties geven zal nooit m’n hobby worden en ik ben blij dat het erop zit… ’s Avonds mocht ik lekker relaxen en ging ik met Nanna en Erik naar de campusfilm, Mrs. Henderson Presents, echt een geweldige film! Na afloop hebben we Judith gebeld en hebben we met z’n vieren gepoold en cocktails gedronken bij JJ’s.

Vrijdag heeft het eindelijk gesneeuwd! Ik hoorde dat het in Nederland ontzettend sneeuwde en ik was erg jaloers. Toen mijn college was afgelopen, was er een beetje natte sneeuw, maar binnen vijf minuten waren het echte vlokken en al snel lag er een dik pak sneeuw. Half fietsend, half lopend heb ik me naar huis begeven. Het was heerlijk! De wereld is meteen zoveel mooier als alles helemaal wit is en als die vlokken uit de hemel vallen. Ik hou echt van sneeuw! ’s Avonds had ik met Nanna een heerlijk avondje: eerst zijn we verder gegaan met de Noorse les en daarna hebben we Coupling (soort Engelse versie van Friends) gekeken, met heerlijke wijn en toastjes met Franse kaas, wat Nanna van haar moeder had gekregen. Het was echt een superfijne avond!

Zaterdag met Judith en Erik naar de bieb. Hoewel het nog wel koud was, scheen het zonnetje heerlijk en hebben we lekker buiten bij het meer geluncht. ’s Avonds ging ik met Nanna en Erik naar de pub in de stad. Later op de avond gingen we naar een andere pub, waar Nanna met twee meisjes van haar studie en hun vriendjes had afgesproken. Het was erg gezellig en op een gegeven moment ontdekten we dat de laatste bus binnen tien minuten zou vertrekken. We besloten om op een andere manier naar huis te gaan. Uiteindelijk hebben we na de pub nog wat te eten gehaald (patat met kaas, het blijft een typisch volk…) en toen moesten we beslissen of we naar huis zouden lopen of dat we een taxi zouden nemen. Gelukkig heeft de luiheid gewonnen en hebben we voor de taxi gekozen…

• 06 Maart 2006 - 12:02

Hanneke:

Hoi Marjolijn!
    klnikt echt alsiof je daar een heel hip en bruisend en gezellig studentenleventje hebt, en nog goed studeert ook!!! knap hoor!
    ga vooral zo door! leuk om op de hoogte te blijven van je belevenissen!
    groetjes van Hanneke

• 14 Maart 2006 - 07:32

Marijke:

He Mar, zeg 's wat in het Noors (met vertaling erbij) ;-) Kus!

• 14 Maart 2006 - 08:19

Nanda!!:

Lieve Mars, ben benieuwd naar je nieuwe belevenissen!!! Lekker om met een bakje koffie of thee je verhaaltjes te lezen...vervolgens in de lach schieten omdat ik me bij sommige gebeurtenissen wel kan inbeelden hoe zo een mars-actie er ongeveer uitziet!!!! Ineens valt me op dat mijn collega's me raar aankijken..zou ik hardop lachen???.... :$

Nog heel veel plezier!!!
    Hoop je snel te zien!!!

Dikke kus,
    Nan (K)

• 16 Maart 2006 - 19:06

Charlotte:

Hey,
    Sneeuw is wel leuk maar wel super koud brrrrrr :)
    Patat met kaas dat lijkt me echt een beetje (beetje heel erg) viezig! :) Marja als de mensen dat daar lekker vinden moeten ze dat maar vinden.

groetjes
    lot (charlotte:):) )

• 19 Maart 2006 - 14:23

Oma Tricht:

Hallo marjolijn en dennis. ik ben in Culemborg bij Charlotte en de rest, en charlotte is voor mij zo aardig om een berichtje achter te laten. En ik vind het heel leuk om te zien. Ik had nog nooit eerder gezien.
    We hebben er wel lol om. Kunnen jij en dennis je wel goed vermaken. Het is hier slecht weer hopelijk is het bij jullie beter.

groetjes oma tricht

doegggggggggg:)

• 23 Maart 2006 - 13:35

Michel Van Keulen:

Hey Mar!
    Geweldig om te zien dat je het daar zo naar je zin hebt! Komt helemaal goed met jou!
    Oja, Marijke... in het Noors wilde jij wat he... nou komt ie dan: Bra! (dat betekent zoiets als: Hey Hallo!)
    Michel

• 25 Maart 2006 - 17:49

Marijke:

Haha, he Michel! Leuk om jou hier ook tegen te komen ;) Ken je toevallig ook wat Zweeds of Fins...? Dat heb ik harder nodig deze zomer!
    Mar! Ik ben weer terug uit Tenerife en heb al zin in mn tripje naar York!!!!
    Kus, Marijk

Verslag uit: Verenigd Koninkrijk, York

York

Van januari t/m juni 2006 studeer ik Medieval Studies aan de University of York. In de eerste periode volg ik twee cursussen: Art and Imagery in York Minster (kunstgeschiedenis) en Textual Criticism and Codicology (over boekwetenschap en handschriftkunde). In de tweede periode zal ik beginnen aan mijn scriptie.

Mijn besluit om naar York te gaan ontstond in november 2004. Ik was net begonnen met mijn master Middeleeuwse Studies en wilde graag mijn Engels verbeteren. Ik liep een tijdje met het idee rond om een paar vakken bij Engels te gaan volgen, tot ik ineens bedacht dat ik het ook op een leukere manier kon leren: door een tijdje in Engeland te gaan studeren! Ik vond het eerst best een eng idee, maar ik had inmiddels al meerdere dingen gedaan die ik in eerste instantie eng vond en iedere keer bleek alles heel erg mee te vallen en vond ik het juist heel leuk! Dus ik begon me te oriënteren en op internet te zoeken naar de mogelijkheden. Het leek me erg leuk om naar York te gaan, omdat ik daar al een paar keer was geweest tijdens vakanties en ik vond het zo’n schattig stadje! Toen ik het verder ging uitzoeken, bleek dat de Universiteit Utrecht een uitwisselingscontract had met de University of York en dat er plaats was voor één student van de master Middeleeuwse Studies. Alles viel zo mooi op z’n plaats en ik besloot me aan te melden. Toen ik te horen kreeg dat ik naar York mocht, was ik zo blij!

Van tevoren had ik besloten om mijn tijd in York zo leuk mogelijk te maken. Ik wilde me niet alleen maar met studeren bezighouden; ik ging vooral om nieuwe ervaringen op te doen en om een leuke tijd te hebben. De studiepunten had ik niet nodig, en het was dus een mooie kans om nieuwe mensen te leren kennen en om te kijken hoe ik het allemaal zou redden in m’n eentje in een vreemd land. Van tevoren had drie doelen:

1. Een leuke tijd hebben, leuke dingen doen naast het studeren.
2. Mijn Engels verbeteren.
3. Bier gaan lusten.

Soms moet je je doelen niet te hoog stellen… ;)