Pub-avondjes en interessante colleges
Door: Marjolijn
Blijf op de hoogte en volg Marjolijn
13 Februari 2006 | Verenigd Koninkrijk, York
Donderdag gingen we met het Minstercollege een kijkje nemen in de werkplaats waar de glas-in-loodramen worden gerepareerd. Dat was echt geweldig! Zo cool om zo’n raam van dichtbij te zien, dan valt pas op hoe gedetailleerd alles is geschilderd. Echt prachtig! ’s Avonds ging ik met Erik naar de film op de campus, The Libertine, met Johnny Depp. Een heel aparte film, met humoristische momenten (er spelen ook twee acteurs van Coupling in, heel raar om die ineens in een andere rol te zien) en een Johnny Depp die er op een gegeven moment niet echt aantrekkelijk meer uitziet (toch zonde…).
Vrijdag had ik met Judith weer een studiedag in de bieb afgesproken. Wat heel handig was, was dat mijn Textual Criticism-college die dag ook in de bibliotheek was. We kregen uitleg over hoe papieren en perkamenten documenten worden gerestaureerd als ze erg beschadigd zijn. In het atelier liet de restaurator zien hoe hij te werk ging. Hij maakte het document eerst helemaal nat en deed er daarna een soort pasta op! Ik dacht echt: dat kan je toch niet doen met zo’n middeleeuws manuscript?! Maar het is natuurlijk nodig om het te kunnen bewaren, anders vergaat het helemaal. Het was een heel interessant college! Daarna ben ik verder gegaan met studeren (aan het eind van vrijdagmiddag!) en ’s avonds heb ik met Judith op de campus gegeten.
Zaterdag ging ik met Judith winkelen, omdat ik echt wandelschoenen nodig had (die ik niet heb gevonden). Iedere keer als ik niet kan vinden wat ik zoek, realiseer ik me weer dat ik gewoon echt niet van winkelen hou, maar ja, soms moet het wel. In ieder geval was het wel gezellig. ’s Avonds ging ik met Judith, Erik en Eve (dat meisje dat we vorige week tijdens het wandelen hadden ontmoet) naar de pub. Het was supergezellig! Op een gegeven moment kwam Nanna ook met twee vriendinnen die bij haar logeren. Later gingen we naar JJ’s, de bar bij ons op de campus, waar we hebben gepoold. Uiteindelijk hebben we bij Judith nog gekeken naar Robin Hood, Man in Tights, een parodie op Robin Hood, Prince of Thieves. Ik merkte wel dat ik ontzettend moe was, ik viel bijna in slaap. Zondagochtend besloot ik dan ook maar om niet te gaan wandelen, maar om even wat slaap in te halen…
14 Februari 2006 - 14:01
Marijke:
Lieve Mar, een fijne valentijnsdag! Ik ga zo koekjes bakken. Als er een overblijft, stuur ik m naar je op :-D
Knuffel van mij! -
14 Februari 2006 - 15:27
Nanda:
Omdat het valentijn is vandaag een hele dikke knuffel en een dikke kus van mij!!!!
Liefs,Nan!!! :-) -
15 Februari 2006 - 00:00
Hanneke:
Hoi Marjolijn!
wandelschoenen zijn inderdaad een must in York met al die wandelingen zeg! ik heb de mijne dit weekend ook gebruikt in noord Frankrijk, heerlijk ontspannend! klinkt leuk zeg dat restauratie college! ik heb dat gezien in het Utrechts Archief, maar daar deden ze er een soort papierpap bij! en met de studie gaat het ook aardig zo te lezen!
veel plezier nog!
groetjes Hanneke -
19 Februari 2006 - 18:14
Carina:
leuk om alles bij te houden. Wij maar saai werken elke dag. Ben gisteravond uit eten geweest in Utrecht, toch ook wel leuk hoor.Er is een nieuw Nijntje museum.Haar/zijn oortjes zie je boven het musuem uitsteken,grappig!Veel plezier verder en tot lees.