Mark uit Edinburgh - Reisverslag uit York, Verenigd Koninkrijk van Marjolijn Mourik - WaarBenJij.nu Mark uit Edinburgh - Reisverslag uit York, Verenigd Koninkrijk van Marjolijn Mourik - WaarBenJij.nu

Mark uit Edinburgh

Door: Marjolijn

Blijf op de hoogte en volg Marjolijn

23 Januari 2006 | Verenigd Koninkrijk, York

Gisteren gingen Erik en ik Mark om 11.30 ophalen van het station. Eerst even rustig koffie gedronken bij Starbucks. Daarna hebben we door York gewandeld, hebben we King’s Manor (het universiteitsgebouw van onder andere Medieval Studies) aan Mark laten zien en zijn we natuurlijk de nodige boekenwinkels ingegaan! Om 14.30 gingen we met Jeremy luchen en hebben we onze broodjes lekker in het zonnetje op een bankje opgegeten. Daarna hebben we weer een beetje rondgelopen. Aan het eind van de middag besloten we om naar de campus te lopen, in plaats van de bus te nemen. Het was een lange wandeling, maar wel heel cool! Op een gegeven moment liepen we zelfs over een modderpaadje door een soort weiland, heel Engels. Eenmaal thuis aangekomen, hebben we met z’n drieën gekookt. Jeremy was ook net bezig met koken, dus toen hebben we met z’n vieren gegeten. Toen Erik op een gegeven moment naar z’n eigen kamer ging, hebben Mark en ik tot diep in de nacht Friends gekeken. Zondagochtend tot laat uitgeslapen. Na het ontbijt (of brunch… 14.00 kan je eigenlijk geen ontbijttijd meer noemen…) gingen we, met Erik, op weg naar de stad. Daar zijn we naar de Evensong in de Minster gegaan. Was heel mooi, dat gezang in zo’n grote kathedraal. Na afloop zijn we naar de pub gegaan, waar we gezellig hebben gegeten en gedronken. Toen was het alweer tijd om Mark naar het station te brengen. Het was echt een heel leuk weekend!

• 23 Januari 2006 - 08:22

Nanda:

Hai Mar...
    Erg leuk je verhaaltjes te lezen!!!! Fijn dat je het zo naar je zin hebt....En de omgeving (zo op je foto's te zien), lijkt me echt supermooi!!!!
    Dikke kus en knuffel!!!

• 23 Januari 2006 - 12:25

Hanneke:

Hey Marjolijn!
    dat klinkt als een supeleuk weekend! ik heb zaterdag ADSL geinstalleerd en ik dacht ik ga even op je site kijken nu het me niet zoveel geld meer kost, wat leuk om daar Mark tegen te komen! echt grappig! ik heb ook een heel leuk weekend gehad, naar opera Midsummernight's dream geweest in DenHaag, (vriendin zit daar op conservatorium en de nieuwe opera academie gaf voorstelling) en zondag een historische wandeling gemaakt door Utrecht, ik gaf een rondleiding aan twee vrienden uit Weesp, ik was daarna echt helemaal ontspannen ookal was het koud... Super bedankt voor je stage verslag, ik vond het heel leuk om te lezen wat je allemaal gedaan en geleerd hebt en dat geeft mij ook een goed beeld van wat me te wachten staat straks!
    succes met studeren deze week! ik ga ook weer mijn beste beentje voor zetten en nu aan Latijn!
    groetjes Hanneke

• 23 Januari 2006 - 13:24

Connor:

hey mar,
    echt leuk om te horen dat je het zo erg naar je zin hebt en nu al zoveel leuke dingen meemaakt!
    het is ook echt super leuk om al je verhalen te lezen. echt goed dat je allemaal foto's op de site zet, nu kunnen we allemaal een goed beeld krijgen van waar je bent en zo voel je veel minder ver weg... veel liefs...

• 23 Januari 2006 - 18:55

Marijke:

Heeeeeeeeeeee! Gaat wel goed daar in Engeland he? Ziet er supermooi uit daar!
    Denk aan jou, hier in het koude Nederland en hoop je snel weer te spreken!

Kus van Marijke

En die brief komt er snel aan hoor! Verzegeld! :-D

• 24 Januari 2006 - 16:23

Rosanne:

oh wat leuk, die foto's, daar ben ik ook geweest!! echt zo mooi daar...wat heb ik een heimwee! maar over iets minder dan twee weekjes ga ik naar Londen voor 3 dagen, en 1 dagje Canterbury, dus dan zijn we even in hetzelfde land! :-) liefs, Roos

Verslag uit: Verenigd Koninkrijk, York

York

Van januari t/m juni 2006 studeer ik Medieval Studies aan de University of York. In de eerste periode volg ik twee cursussen: Art and Imagery in York Minster (kunstgeschiedenis) en Textual Criticism and Codicology (over boekwetenschap en handschriftkunde). In de tweede periode zal ik beginnen aan mijn scriptie.

Mijn besluit om naar York te gaan ontstond in november 2004. Ik was net begonnen met mijn master Middeleeuwse Studies en wilde graag mijn Engels verbeteren. Ik liep een tijdje met het idee rond om een paar vakken bij Engels te gaan volgen, tot ik ineens bedacht dat ik het ook op een leukere manier kon leren: door een tijdje in Engeland te gaan studeren! Ik vond het eerst best een eng idee, maar ik had inmiddels al meerdere dingen gedaan die ik in eerste instantie eng vond en iedere keer bleek alles heel erg mee te vallen en vond ik het juist heel leuk! Dus ik begon me te oriënteren en op internet te zoeken naar de mogelijkheden. Het leek me erg leuk om naar York te gaan, omdat ik daar al een paar keer was geweest tijdens vakanties en ik vond het zo’n schattig stadje! Toen ik het verder ging uitzoeken, bleek dat de Universiteit Utrecht een uitwisselingscontract had met de University of York en dat er plaats was voor één student van de master Middeleeuwse Studies. Alles viel zo mooi op z’n plaats en ik besloot me aan te melden. Toen ik te horen kreeg dat ik naar York mocht, was ik zo blij!

Van tevoren had ik besloten om mijn tijd in York zo leuk mogelijk te maken. Ik wilde me niet alleen maar met studeren bezighouden; ik ging vooral om nieuwe ervaringen op te doen en om een leuke tijd te hebben. De studiepunten had ik niet nodig, en het was dus een mooie kans om nieuwe mensen te leren kennen en om te kijken hoe ik het allemaal zou redden in m’n eentje in een vreemd land. Van tevoren had drie doelen:

1. Een leuke tijd hebben, leuke dingen doen naast het studeren.
2. Mijn Engels verbeteren.
3. Bier gaan lusten.

Soms moet je je doelen niet te hoog stellen… ;)